Inschrijven

Team 2019

Introductie

Wat is Summerschool NL jeugd?

Veel gestelde vragen

Disclaimer & copyright:

Het is niet toegestaan visueel materiaal van deze site elders online te plaatsen. Visueel materiaal dient enkel en alleen voor privé gebruik gedownload te worden. Personen afgebeeld op visueel materiaal zijn zelf verantwoordelijk voor het verwijderen van geplaatste afbeeldingen indien deze ongewenst elders online verschijnen. Stichting Nationaal Projectmatig Onderwijs niet aansprakelijk gesteld worden voor geleden schade of gevolgen die hechten aan verspreiden van visueel materiaal. Voor bezwaar m.b.t. plaatsing van visueel materiaal op deze site kunt u contact opnemen met: info@accordeonkamp.nl

Sponsor

Programma

Contact

Wat is Summerschool NL volwassenen?

Arrangementen & kosten

Call Us

06-53798263

Summerschool NL 2019 Borculo

Lieke op 't Roodt

Lieke op 't Roodt & Cas bex

Twee jonge toptalenten uit Vlaanderen. Ze kennen het concept van Summerschool NL en hebben laten weten zich graag didactisch te willen ontwikkelen. Gezien hun vaardigheidsniveau (Conservatorium & gelijkwaardig aan) is dit een realistische mogelijkheid.


Beiden krijgen in 2019 een intensief didactisch lesprogramma met observatieopdrachten, schrijfwerk en praktische groepslessen. Dit met als doel te leren werken met niveauverschillen bij het overdragen van kennis op een passende manier.


Succes met jullie stage!


Wil jij jezelf ook tijdens een pedagogische of didactische stage verder ontwikkelen? Meld je dan aan voor de snuffelstage. Je mag dan 1 jaar voor gereduceerd tarief mee om kennis te maken met Summerschool NL. Bij voldoende geschiktheid kan je het opvolgende jaar starten met je stage.


Leerlingen MMZ, pedagogiek of een gelijkwaardige opleiding die nog organisatorische stageopdrachten moeten afronden of extra werkervaring willen opdoen zijn ook van harte welkom. Informeer naar mogelijkheden en voorwaarden.

Cas Bex

Stagiaires

(placeholder)
(placeholder)

Lieke op 't Roodt

Cas Bex

"Ik kreeg les van Wendy Remans waarbij klassieke muziek, tango en meer in die richting centraal stond. In augustus 2017 ben ik gestart aan het Conservatorium in Tilburg waar ik les krijg van Pieternel Berkers en Renée Bekkers (TOEAC).


Buiten accordeon, volg ik ook nog viool, piano en harmonieleer/compositie, dit aan de muziekacademie in Genk.


Ik leg de nadruk in eerste instantie op de technische moeilijkheden. De juiste vingerzetting is voor iedereen anders en hier wil ik graag met mijn leerlingen naar zoeken. Daarnaast vind ik het zelf zeer leerrijk om verschillende opnames van een stuk te gaan beluisteren. Wij hebben vandaag de dag de luxe dat er zoveel opnames op het internet te vinden zijn, dus waarom zouden we er geen gebruik van maken? Iedereen heeft een eigen interpretatie die zeker en vast gerespecteerd moet worden, maar ik vind het zeer interessant om ook anderen te horen. Het vergroot het muzikale referentiekader. Ook kunnen we samen op zoek gaan naar de achtergrond van het stuk en de componist om zo te weten te komen waar het vandaan komt en wat het betekent; en zo muzikaal tot het uiterste te gaan!"

Cas Bex volgt sinds september 2012 accordeonles aan de gemeentelijke academie van Mol bij Ludo Mariën. Daar behaalde hij in 2017 het diploma hogere graad met grootste onderscheiding, hij volgt er nu nog steeds les. Cas was niet alleen trouw deelnemer aan Summerschool NL, maar heeft tevens deelgenomen aan verschillende studieweekenden met docenten Annemarieke van der Ploeg en Tim Fletcher. Verder heeft hij masterclasses gevolgd bij Ellen Zijm en Erica Roozendaal. Sinds 2017 doceert Cas accordeon en notenleer als privé docent.

In zijn lessen ligt de nadruk op het overwinnen van technische moeilijkheden. Dit zijn vaak de minder leuke delen van het leerproces. Ze kunnen dus best zo efficiënt mogelijk aangepakt worden, zodat je snel kan beginnen met muziek maken. Verder is er nog extra aandacht voor het zoeken van een geschikte balgvoering: een goede balgvoering vinden is vaak niet evident en brengt regelmatig technische problemen met zich mee. Tot slot doceert Cas een basis aan harmonieleer, aangezien dit toelaat om veel muziek op gehoor mee te spelen zonder al te veel moeite, en al bekende thema's op te leuken.